1/4

This 60m2 apartment in Paris was transformed into a versatile studio which was meant to function both as a pied-a-terre and a functional work-space. Our intervention consisted in creating a space that was both integrated but also allowed for the private areas of the flat to be separated by hidden doors and mirrors. The kitchen would have to function for both a home and a home-office. The bathroom would also have to function as private and social. The former two bedrooms were facing the street and we wanted to shift the private area of the apartment into the courtyard and have the integrated kitchen and living areas facing the street. Once the corridor that functioned as the core of the apartment was eliminated the heart of the studio became its social area, and this allowed for the light to permeate the apartment completely.




Transformation



Floorplan

Photography: Hugo Hebrard